ב'ניתוח כירורגי' מסובך, נותק צד אחד של בית דו משפחתי ישן לצורך בנייתו מחדש, ובמטרה להפיק את המקסימום מהמגרש, תוכננו שלוש קומות שמתחילות במרתף. ליישום התכנית, הפעולה הראשונה שנדרשה הייתה הפרדה זהירה בין שני הבתים שהיו צמודים כתאומי סיאם.

*הכתבה פורסמה במגזין "בניין ודיור", מגזין נחשב העוסק בתחום "הום סטיילינג" ועיצוב פנים, לחצו כאן לצפייה בכתבה המלאההמגזין "בניין ודיור" מכיל רעיונות, טיפים, פורומים ושלל כתבות בתחום הום סטיילינג ובתחום עיצוב פנים לצד אינדקס בעלי מקצוע הכולל אדריכלים, מעצבי פנים, חברות ובעלי מקצוע המתמחים בתחומי שיפוץ ובנייה.

  • מאת: גילי אריאל
  • צילום: עמרי אמסלם
  • שטח מגרש: 300 מ"ר
  • שטח בנוי: 290 מ"ר
  • עיצוב פנים: דפנה לסר
  • שדה אדריכלות: עמרי נחום Architects AON
  • ביצוע: חברת "אוסטק שמיר" 

אחד מהסודות הגלויים בהצלחתם של פרויקטים אדריכליים טמון בשיתופי פעולה הדוקים, בהם כל אחד תורם את מיטבו. בבית הזה שנבנה על הריסותיו של בית ישן, סממני שיתופי הפעולה גלויים בחלקם, ובחלקם חבויים בשלד ובקירות הבית. במטרה להפיק את המרב מממדי המגרש, הוחלט על בית בן שלוש קומות.

  • קומת המרתף נועדה לילדים, קומת הכניסה הוקדשה למרחב החברתי, והקומה העליונה תוכננה ועוצבה כיחידתם האינטימית של ההורים.
  • הצורך בכריית הקרקע לבניית המרתף אילץ את המבצעים להפריד בין שני הבתים, פעולה שדרשה חיזוק בית השכן, בניית יסודות חדשים ודיפון הקרקע.
  • הכנת התשתית לתחילת הבנייה ערכה כארבעה חודשים, כמחצית מזמן בניית הבית כולו.
  • החיבור בין האדריכל שהגה את תכנית הבית לבין החברה המבצעת, הוביל לשיתוף פעולה נוסף בין האדריכל, החברה המבצעת ומעצבת הפנים. החיבור בין שלושת הגורמים החל כבר בשלב הקונספט, כך שהשילוב האופטימלי בין תכנון, ביצוע ועיצוב הוביל לתוצאה הרמונית של – Design Total.
  • תחילתו של הקונספט העיצובי שהוכתב על ידי נתון קיים, נעוץ במיקום הבית, מרכז המגרש, דבר שאפשר לפתוח את הבית ממרבית כיווניו לגינות קטנות.
  • מראה הגינות החודר פנימה מכל עבר, יוצר אשליה של מרחב, ממלא את הבית בתאורה טבעית ויוצר תחושה של אווריריות קלילה. 

בהתאמה מלאה למבנה שהוקם בשיטת בנייה מתקדמת הנתפשת כבנייה ירוקה, הן בשל כמות הפסולת המזערית בזמן הבנייה הקצר יחסית, ובעיקר בזכות הקירות המרובדים שעוצמת הבידוד שלהם, טרמי ואקוסטי, מעניקים לדיירי הבית שקט, תרתי משמע, וחסכון משמעותי בעלויות חימום וקירור, הוחלט על סגנון מודרני על גבול המינימליסטי.

החלטה זו לא מנעה ממעצבת הפנים לשלב בעיצוב חומרים טבעיים בעלי אופי חם וביתי, כמו ריצוף באבן טרברטין במרחב החברתי, פרקט אלון תלת שכבתי בחללים הפרטיים, ותוספות של עץ טבעי במטבח, בחדרי השינה ובחדרי הרחצה והשירותים. אלמנט אדריכלי בולט בבית, שנוכחותו מחזקת את הקו העיצובי, הוא ללא ספק פיר המעלית העולה מהמרתף, קומת הילדים, ומגיע לקומת ההורים.

את קירות הפיר חובקות המדרגות העשויות פלדה מכופפת ומחופות בפרקט אלון שממשיך את הרצפה. כבלי נירוסטה מתוחים מתחתית המדרגות ועד לתקרה מוסיפים לעיצוב ומגינים על המשתמשים במדרגות. מינון נכון של שילובי צבעים, תוספות טקסטיל וסטיילינג יוצר בבית הרמוניה נעימה שהופכת את מבנה הבית לקן משפחתי חם ומחבק.